מה בשירות?

סיפור אישי ה''מתוייגת''

הרצאה המבוססת על סיפורי האישי כילדה ונערה דחויה חברתית . אשתף על חוויות התבגרות בצל תיוג לא פשוט השלכות שהובילו לבדידות,תחושת ערך ודימוי עצמי נמוך ובחירת מערכות יחסים לא בריאות. אחלוק על העוגנים שמרו עליי לא להישבר , משמעות והחלק של הבני נוער במסע הריפוי. כיצד שיח על רגשות וביטוי עצמי הביא אותי לגעת וללוות נשים,בני נוער רבים שחוו והרגישו כמוני. בהרצאה אתן כלים פרקטיים לקבלה ואהבה עצמית ולחבק את הילד/ה שבכל אחד ואחת. הרצאה מתאימה לכל מי שמעוניין להעניק השראה לנוער,נשים,אמהות ועובדים כיצד לא לוותר על עצמם ולצמוח ממשברים.

מיניות בריאה ומוגנות מינית

סדנאות והרצאות מותאמים לפי שכבות גיל ,מותאם תרבותית וחברתית לפי בקשת מזמין השירות. התמחות בנושאים: השפעות "אידיאל היופי " על דימוי וערך עצמי בקרב ילדים ומתבגרים . שיח על מגדר כיצד בנים אמורים להתנהג וכיצד בנות אמורות להתנהג? הכרות עם שלבי התפתחות המינית, גבולות שלי ושל האחר. שיקולים למגע מיני , מסרים והשלכות בחשיפה וצפייה בפורנוגרפיה, אמצעי מניעה ומחלות מין, מרכיבים לזוגיות מיטיבה וזיהוי נורות אזהרה למערכת יחסים אלימות. כלים לקבלה ואהבה עצמית והנגשת שירותים ומענים לייעוץ ותמיכה במידת הצורך.

מדברים פתוח מתבגרים בטוח

שיח על מיניות מעורר כל מיני רגשות כמו בושה,מבוכה ואף חרדה בקרב הורים ,אנשי חינוך וטיפול . כאישה אתיופית שמגיעה מקהילה סגורה שיח על מיניות לא מתקיים וזה נושא טאבו. אני זוכרת את המסרים הסמויים ובעיקר הפחדות שקיבלתי מאמא שלי "תשמרי על עצמך " היא אף מנעה ממני ללכת לישון אצל חברות שיש להן אחים. בעידן הטכנולוגיה ומסכים המתקדמים אין לנו את הפריבלגיה לא לקיים חינוך מיני עם הילדים והמתבגרים שלנו עלינו להנכיח ולקדם את השיח לצד המבוכה והחסמים השונים . להנגיש לנרמל את התפתחויות והשינוים בכל שלב בגיל שלהם מבחינה פיזיולוגית,נפשית,חברתית וקונגטיבית. מיניות זה תהליך טבעי ומולד החוסר השיח והתעלמות יכול להביא לסיכונים שונים כמו חשיפה לתכניים לא מותאמים , פרשנויות ולמידה ממקורות לא אמינים וחיקוי התנהגויות. שיח על מיניות אמור להתקיים כפי שאנו מדברים עם ילדנו על נושאים כמו זהירות בדרכים,שימוש נכון בחשמל ,תזונה ועוד . זהו תהליך ושריר שמתפתח לאט כל אחד בקצב שלה ושלו העיקר לא להתעלם ולשתוק בעידן שהכל נמצא בידיים שלהם. כאישה שעברה תהליך של פריצת חסמים והבושה יש לי הזכות להנכיח ,להעלות מודעות ולקדם שיח שהינו מביך טאבו מבחינה תרבותית ,קהילתית וחברתית. במפגשים עם ילדים ונוער בסדנאות רובם משתפים כי אין להם עם מי לדבר ומרגישים לבד . קצת נתונים: 🔸 גיל החשיפה לתכניים מיניים הינו גיל 8/9 🔸 בנים ובנות עד גיל 12 נפגעים מינית באותם אחוזים. 🔸1 מתוך 3 נשים נפגעות אלימות מינית. 🔸 1 מתוך 5 גברים נפגעים מינית . 🔸 87% מהפוגעים הם אנשים שמכירים. ככל הטכנולוגיה מתקדמת חשיפה לתכנים מיניים יורד .

זהות,העצמה ומנהיגות

בחברה הישראלית ובעולם יש חוסר שויון,צדק ,פערים חברתיים והירכייה ולכל זה נחשפתי בשנת 2015 במחאה של הקהילה שלי נגד אלימות משטרתית . הכרה והבנה שרואים אותי דרך הזהות שלי כאישה שחורה ולא לפי היכולות והכישורים שלי הוביל למשבר זהות לא פשוט. לאחר תהליך ארוך ,הכרה ,קבלה והתפכחות הבנתי שאני לא אשב ואחכה שמישהו אחר ימצא פתרונות לעוולות שיש בחברה אלא אלמד כיצד משנים מדיניות ואשנה בעצמי. הצטרפתי לתכניות מנהיגות כמו "שבילים " של ברל כצנלסון ,קבוצות פעילים חברתיים מקומיים וארציים בכדי לקדם ולהביא לתיקון וצמצום היחס הכוח בחברה הישראלית. בתוך תקרות בטון שקשה מאוד לשבור לא ויתרתי והשתתפתי בוועדות שונות בכנסת ישראל ,התראיינתי בכל מיני ערוץ תקשורת וכתבות. למדתי את הכוח שיש באיחוד מאבקים ולכן גם התחברתי לכל מיני קבוצות שונות שגם חווים אלימות ,חוסר צדק והסללה . אחד התובנות במסע שסייע לי לעמוד איתנה זה החזרה לשורשים שהסתרתי או גרמו לי להבייש בה את היותי אישה אתיופית שחורה במרחב שהוא לבן וגילוי החוזקות והעוצמות בקהילה. בהרצאה " צבע האור שלי " משתפת על תהליך השינוי משנת 2015 ועל הכוח שיש בכל זהות ותרבות בחברה ובעולם, על מחיר אקטיבזם וחשיבות לקיחת אחריות על החיים שלנו לצד האתגרים. אין דרך אחת נכונה לתקן ולשנות מה שחשוב שקמים ועושים ולא מקבלים מציאות כמשהו של לא ניתן לשנות. כאקטיביסטית לשינוי חברתי ובעלת תואר ראשון במדיניות ציבורית ממשל ומשפט מלווה תהליכים אישיים ,פנימיים ,חברתיים וקבוצתיים מתוך ניסיון וסיפורים שחוותי כמובילת ומשתתפת במאבקים שונים שיש בחברה. בואו נהפוך את השוני לחוזקה ולגלות את הזוהר בכל אחד ואחת.